Mariette@Port Alfred

Name:
Location: New York, New York, United States

Monday, July 24, 2006

Somerset West

Zo 2 uur rijden vanaf Somerset West hadden Brendan zijn vrienden een vakantiehuisje bij een rivier. We hadden besloten daar een nachtje te overnachten voordat we verder gingen naar Somerset West. De reis naar het vakantiehuisje was verschikkelijk, een zandweg zo 1,5 uur lang, zonder iets of iemand tegen te komen, dit was werkelijk in de middle of nowhere. Daar aangekomen in het donker kon ik niet veel zien, maar de volgende ochtend was ik ontroerd door de rivier. Ik open mijn deur en loop naar buiten en realiseer me dat het huisje aan de rivier grenst. De buurjongen was aan het wake-boarden iets wat hier in Z-Afrika heel erg veel gedaan wordt. Nadat we een ontbijtje hebben gemaakt op de braai aan de rivier, zijn we richting de ouders van brendan gereden. Daar aangekomen werden we warm ontvangen, en het was een heerlijke luxe om lekker verwend te worden. Brendans zijn 2 jongeren neefjes Gareth en Kevin waren ook aanwezig en zouden een weekje blijven logeren. Brendan zijn zus Kerry zou de volgende dag aankomen na een half jaar in Londen gewerkt te hebben. Nadat ik mijn spulletjes had uitegepakt en kennis had gemaakt met de familie en honden zijn we uit eten gegaan. De volgende dag was een familie dag en heb ik de hele familie van Brendan ontmoet, was erg gezellig en interessant. Brendan is van engelse afkomst en is gevlucht uit het destijd Rhodesie. Brendan zijn families hadden daar een vele tabaksboerderijen maar onder het bewind van Mugabe hebben ze alles achter gelaten en zijn ze een nieuw leven begonnen in Zuid Afrika. Zo hoor ik de vele verhalen over leeuw aanvallen, buren die door krokidellen zijn opgegeten (jajaa geen grapje) en het mooie maar harde leven op de boerderij. Gelukkig zijn ze hier in Zuid Afrika heel erg tevreden maar zit er een immigratie naar Australia wel aan te komen, mede door de politiek in ZA. Voor mij was nu vakantie aangebroken, na 5 maanden keihard werken nu eindelijk 2 weken de tijd om leuke uitstapjes te doen, zo zijn we naar een van de grootste winkelcentra's van Afrika geweest, hebben we walvissen gezien, ben ik met Brendan en zijn neefjes gaan schaatsen (wat nederlandse cultuur bijbrengen) en zijn we een dagje naar Robben Island geweest waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Dit was wel impressive.
De area waar Brendan woont is vlakbij Paarl en Stellenbosch een zeer bekende wijnstreek in Zuid Afrika, zo bezit de Clarke family een wijnboederij in Paarl en ben ik met zijn zus en moeder een dagje wijn gaan proefen op de boerderij. Als echte wijn aanbidder kon mijn geluk niet op, zoveel mooie wijnen en zo heb ik veel meer geleerd over de achtergrond van wijnen.

We hebben veel musea's bezocht, en ik heb deze 2 weken Cape Town goed leren kennen. Helaas moest ik na 2 weken afscheid nemen van de Clarke Family, en van Brendan. Mijn vliegreis was slecht geregeld, en zo moest ik van Kaapstad naar PE, van PE naar Jo Burg. Van Joburg naar Darfur, Dardur naar Parijs en dan naar Amsterdam, slechts 32 reizen. Het zal wel weer fantastisch zijn om mijn familie en vrienden te zien na zo lange tijd, en gelukkig komt Brendan al over een paar weekjes weer naar Nl.

walvis spotten op weg naar Hermanus




Al voel je dat Kaapstad een westerse invloed heeft, je blijft in Afrika, hier vlak buiten Kaapstad wild in de natuur









Samen met Kerri, Gill en Brendan op de wijnboederij
Schaatsen leren aan Gavin

De tafelberg vanaf de boot naar Robben Island


Sushi eten at the V&A Waterfront in hartje Kaapstad



Ons laatste avondje samen in Somerset West

Afscheidsdinner met opa en oma's

Monkey Land PLettenberg Bay

Omdat onze reis naar Somerset West toch wel zo 9 uur zal duren hebben we besloten om een pauze te nemen in Monkey land. Monkey land is een park waar alle apen van Afrika bijelkaar leven in een groot natuurreservaat. We hebben besloten om een tour te nemen, en wachten buiten om het park in te gaan. Om ons heen springen aapjes van boom tot boom, kleine grote van soort tot soort. Mensen naast ons zitten te eten, en toen ze even niet opletten, had een aapje hun eten al gestolen en zat lekker te eten in de boom. Tijdens onze tour verteld de gids van alles over de apen en laat ons zoveel mogelijk soorten zien. De bavianen die je in Kaapstad veel vind, zijn niet in dit park te vinden, daar het officieel geen aap is maar een half-mens. De baviaan is erg gevaarlijk en zal in dit park alle aapjes uitmoorden. De bavianen in Kaapstad zijn zelfs zo gevaarlijk dat ze regelmatig honden doden, en soms zelfs kleine kinderen het slachtoffer worden van een baviaan. Grappig was dat de koning van Madagascar (de film) met het liedje I want to move it-move it, ook aanwezig was en zich dan ook echt gedroeg als de koning van de apen.

Deze aapjes probeerde in te breken in de keuken van het restaurant









Lion Park

Vrijdagochtend hebben Brendan en ik afscheid genomen van Port-Alfred en zijn we richting Somerset West gereden dit ligt vlakbij Kaapstad. Was toch wel raar om Port Alfred uit te rijden, hier had Brendan dan bijna 2 jaar gewoond, en ik 6 maanden een geweldige tijd gehad. Brendan is nu afgestudeerd commercial piloot en zal verder studeren in Port Elizabeth voordat hij gaat vliegen. Eerst zullen we 2 weken naar zijn ouders vakantie vieren voordat ik op de 22e juli weer terug naar Nederland ga. Nadat Brendan en ik PE zijn voorbijgereden, stoppen we bij een leeuwenpark. OP het eerste gezicht waren dit een beetje modellenleeuwtjes, vergelijken met de leeuwen die ik in de natuur heb gezien. Deze leeuwen kregen eten gevoerd en hoefde zelf niet te jagen, en de spieren van de leeuwen waren niet zo groot als die van in de natuur. In dit park werden de leeuwen voorbereid op het leven in de natuur, en over een aantal jaar zouden ze vrij worden gelaten in game reservaten in Afrika. Er waren ook kleine welpjes in dit park, en Brendan en ik zijn samen in de kooi gegaan om ze te aaien. Gelukkig lagen de welpjes van nu 5 mnd oud te slapen, want hun klauwen waren even groot als mijn hand. Het park lag in een mooi natuurgebied, het is jammer dat er allemaal hekken aanwezig zijn, want dit geeft het zo onnatuurlijk aanzicht. Het was erg lief om de leeuwtjes te aaien. Nadat we met de auto wegreden, door het park, kwamen de leeuwen even geinteresseerd aan de auto ruiken, en voordat we het wisten beet een leeuw de spiegel van Brendans auto kapot, een andere leeuw probeerde zijn ruitenwissers eraf te bijten. Tjsjaaa dus snel wegrijden en onze reis vervolgen naar Somerset West.









Wednesday, July 05, 2006

Time to say goodbye

Afgelopen week was mijn laatste week op de campus van EISS University! Het was een ontzettend drukke week omdat mijn module afgerond zou worden. Dinsdag was mijn eindpresentatie en ik geloof dat ik nog nooit in mijn leven zo nerveus ben geweest. Al die maanden hard werken moest ik nu over zien te brengen op mensen die zelf in de business zitten. Een journalist van de Talk Of Town de locale courant zou ook aanwezig zijn, de General Manager van onze univesiteit etc. Na goed voorbereiden was het dinsdag dan zover, tijd voor actie. Gelukkig geen grote blunders gemaakt, heb gewoon mijn verhaal kunnen vertellen met af en toe wat prunounciation foutjes, blijf natuurlijk een nederlander:P
Na de presentatie viel alle druk van me af, eindelijk klaar met mijn bachelor dissertation. Zaterdag vertrekt de eerste groep nederlanders terug naar Nederland, onze studie in Zuid-Afrika zit erop. Marjolein blijft nog een aantal maandjes in Zuid-Afrika en ik zal nog 2 weken op vakantie met Brendan. Vrijdagochtend vertrekken we met de auto richting Sumerset West (sub-urb vlakbij Kaapstad) waar ik 2 weken bij Brendan zijn familie zal blijven. 22 juli is het ook tijd voor mij om terug te gaan naar Nederland. Vanmorgen heb ik mijn kamer op de campus leeggehaald, toch wel een heel raar idee, om deze kamer zomteen achter te laten. De foto's zijn van de wand, de kaartjes en mijn kleding zit in de koffer. Toch zie ik heel erg uit naar mijn 2 weken met Brendan in Somerset West en Kaapstad. Brendan is sinds vandaag officeel commercial piloot is sinds vandaag ook klaar met zijn studie, bovendien is hij zuid afrikaans jongste commerial pilot. Morgenvroeg vertrekken we met de auto om 6 uur in de ochtend, planning is om morgenmiddag in Plettenberg Bay te gaan, waar we een nachtje zullen overnachten, en zaterdagmiddag in Somerset West aan te komen. Vanavond wordt het afscheid nemen van Marjolein, Ricardo en al mijn vrienden waar ik het afgelopen half jaar een fantastische tijd mee heb gehad. Ik hou jullie op de hoogte van mijn belevenissen in Kaapstad en omgeving, al weet ik nog niet of ik de mogelijkheid heb tot internet.



Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting

Dit is het uitzicht van mijn campus overdag, ik zal dit erg missen als ik weer in Nederland ben

De zon in de morning die opkomt achter de bergen, dit is het uitzicht van mijn campus

Brendan nu commercial pilot

Nog een paar keer met Brendan vliegen, savonds met de ondergaande zon